solcelleanlæg med batteri

Solceller er enheder, der omdanner sollys til elektricitet. De er fremstillet af et materiale, der tillader fotoner, eller partikler af lys, at slå elektroner løs fra deres atome – solcelleanlæg med batteri

Når elektronerne strømmer gennem materialet, genererer de en elektrisk strøm. Solceller er normalt kombineret sammen i større enheder kaldet moduler eller paneler. Når sollyset rammer en solcelle, forårsager det en kemisk reaktion, der genererer elektricitet. Strømmens styrke afhænger af mængden af sollys, der rammer cellen, og hvor stort et areal cellen har.

Solceller anvendes i en række forskellige applikationer, herunder lommeregnere, gadebelysning og rumfartøjer. Ud over at generere elektricitet kan solceller også bruges til at opvarme vand eller luft eller til at drive apparater som f.eks. ventilatorer og pumper. Solceller er en vigtig del af mange vedvarende energisystemer.De anvendes ofte i kombination med andre vedvarende energiteknologier som f.eks. vindmøller eller vandkraftværker. Solceller er også kendt som solceller. Udtrykket “fotovoltaisk” kommer af de græske ord for “lys” og “elektricitet”(foto og volt). “Fotovoltaisk” betyder, at lys omdannes til elektricitet. Solceller er fremstillet af særlige materialer, der kaldes halvledere, f.eks. silicium. Når sollyset rammer cellen, får det elektroner til at blive slået løs fra deres atomer. Elektronerne strømmer gennem materialet og skaber en elektrisk strøm. Jo større overfladeareal solcellen har, jo mere elektricitet kan den generere. Solceller er normalt kombineret sammen i moduler eller paneler. Et typisk solcellepanel til hjemmet har et overfladeareal på ca. 1 kvadratmeter (ca. 10 kvadratfod) Moduler kan kombineres til endnu større enheder, der kaldes arrays. De kan have en størrelse på alt fra nogle få kvadratmeter til et hektar. Arrays anvendes til en række forskellige formål.